Tags

, , , , , , , , ,

Pazar günü hafif serin bir hava. Sonbahar gelicek mi? Evdeki yeşillikleri değerlendirmek için muhteşem bir pazar günü öğle yemeği. Bol yeşillik derken aklınıza gelebilecek tüm sebzelerle, otlarla yakalayabilirsiniz bu lezzeti. Alaçatı’da Asma Yaprağı’nda daha farklı tarife sahip iki farklı çalkama denemiştik: bamyalı ve pazılı. Bizim yaptığımız ise Erhan beyden geçen sene Kazdağları’nda öğrendiğimiz lezzetli tarif. Bol yeşillik yıkanır, temizlenir, kıyılır ve karıştırılır, biraz peynir, yumurta, biraz da tarhana, az zeytinyağı,  hemen fırına verilir. Sonra muhteşem bir öğle yemeği olarak ya da akşamüstü çay yanında sunulur.

Sunday, cool weather. Fall is coming. This dish is  amazing for greens left in fridge for sunday brunch or lunch. Greens could be vegetables or herbs, maybe both. At Asma Yaprağı-Alaçatı, we tried 2 different versions: with okras and with chard. What we cooked is the one that we learnt at Zeytinbağ, one of the delicious recipes of Erhan Şeker’s culinary workshops: clean all greens, vegetables. Chop them and mix together. Then add little bit cheese (like feta or gruyere), egg, little bit tarhana, olive oil. Put it in oven for 20 minutes. Your dish full of greens ready for late lunch or brunch on sunday.

Fırından çıkınca sıcak sıcak, mutlaka bir parça atın ağzınıza.

Do not forget to have a small bite when you take it out from oven.

Tabağa kocaman bir dilim, üstüne yoğurt, pul biber ve çörek otu.

A big slice on plate with yogurt, red pepper and black cumin.