Tags

, , ,

 

Alaçatı’da öğle yemeği için Asma Yaprağına gittik. Şemsa hanım’ın blogunda gördüğümden beri, oraya gidip uğramak istiyordum. Kahvaltısını da belki sonbaharda deneme şansım olur, kimbilir.

O sıcacık mutfak, emayeler babaannemin mutfağını anımsattı bana. Asma Yaprağı’na gitmeden web sitesindeki menüye bir bakın ve bence tadına bakmak istedikleriniz için arayıp bir sorun, sizin için yapma şansları var mı, mutfakları uygun mu diye.

Biz neler yedik: Enginarlı pilav (yukarıdaki fotoğrafta, Ayşe Nur Mıhçı blogunda tarifini vermiş, hatta ot festivaline de bu lezzetli pilavla katılmışlar), etli kabak çiçeği dolması, etli yaprak sarması, fırında nohutlu patlıcan, sinkonta, pazılı çalkama ve bamyalı çalkama. Hepsi çok lezzetliydi.